Hey blondines, Iedereen met blond haar weet dat je best investeert in en goede zilvershampoo en dat de zoektocht naar een goeie niet altijd even makkelijk is. In mijn kapsalon was dit één van de meest gestelde vragen bij de blondines. Ik kon op toen als kapster mijn klanten niet het juiste advies geven, wat mij erg frustreerde en heeft geleid tot mijn zoektocht naar “dé ideale zilvershampoo”. In vergelijking heb ik rekening gehouden met de prijs, ingrediënten en active bestanddelen. Als je nog op zoek bent naar een goed zilvershampoo lees dan even verder.
Zoektocht
Na jaren zoeken en uittesten heb ik de beste zilvershampoo’s uit de selectie overgehouden. Ze zijn zó goed dat ik ze zelf ook professioneel gebruik in mijn kapsalon. Ik vertel altijd aan mijn klanten in mijn kapsalon dat een zilvershampoo voor blond, gebalyeerd, ontkleurd en gekleurd of natuurlijk grijs haar een échte must-have is. Wel wetend dat een zilvershampoo  een aanvullende shampoo is en geen shampoo voor dagelijks gebruik. Dus voor de dagelijkse verzorging van je haar moet je de juist verzorging gebruiken aangepast aan de noden van je haar. Zilvershampoo gebruik je liefst 1 tot 2 maal per week als ondersteuning voor je mooie blonde kleur.
Eerste keuze
Als eerste komt aan bod de KEEP MY COLOR BLONDE SHAMPOO EN TREATMENT VAN ELEVEN AUSTRALIA Waarom net deze shampoo? Het grote verschil tussen deze zilvershampoo en andere zit hem in de combinatie van blue-bases pigment gecombineerd met violet pigment. Daarom neutraliseert hij niet enkel de gele gloed maar ook de oranje gloed in je haar. Dit maakt hem zo bijzonder dat hij niet mag ontbreken in de badkamer van elke blondine én in mijn kapsalon. Een groot pluspunt is bovendien dat hij in dit segment de goedkoopste (€ 18,90) is op de markt, prijs-kwaliteit vergeleken. Vind jij de kleur van je blond mooi?  Dan kan je hem als onderhoud van je mooi blond even laten inwerken, 1 tot 2 minuten. Vind je het blond van je haar echt te geel dan mag je hem gerust wat langer laten inwerken. Let wel op: hij is sterk gepigmenteerd dus is je haar erg poreus laat hem dan niet of slechts heel even inwerken. Enig minpuntje: de shampoo droogt de haren licht uit. Combineer hem daarom altijd met een conditioner of de KEEP MY COLOR BLONDE TREATMENT  om je haar intens te voeden. Voor de rest een prima betaalbare investering die je blond langer mooi zal houden en echt de strijd aan gaat met de gele, warme gloed in je haar. *Eleven Australia is parabenen-vrij, creulty free maar niet 100% sulfatenvrij.
Tweede keuze, maar zelfs nog een tikkeltje beter.
Als tweede stel ik je graag voor BLONDE.ANGEL.WASH van KEVIN.MURPHY Deze shampoo is een kleurbevorderende en verzorgende shampoo voor zowel highlights, blond, ontkleurd en – al dan niet natuurlijk – grijs haar. Deze shampoo is verrijkt met veel lavendel, want lavendel haalt de grauwe of warme gloed uit je haar. Een hoge dosis vitamine A uit murmuruboter laat je haar weer echt glanzen. Ook is deze shampoo al verrijkt met shea butter voor die intense hydratatie. Maak je blond ritueel af met de BLONDE.ANGEL, een rijke aanvullende verzorging voor je blonde en grijze haren. BLONDE.ANGEL.WASH droogt je haren totaal niet uit en geeft je haar al onmiddlijk een zachter gevoel.  BlONDE.ANGEL.WASH is wel 100% sulfatenvrij, parabeen-en siliconenvrij en vrij van dierenleed. Hij is iets prijziger (€ 24,50). Dit komt  omdat Kevin.Murphy enkel werkt met de beste essentiële oliën en ingrediënten van een natuurlijke oorsprong. Alle verpakking is gerecycleerd en tegen het eind van het jaar zelfs volledig gemaakt van “ocean waste plastic”.
Conclusie
Allebei de zilvershampoo’s zijn toppertjes! Maak je keuze op basis van je budget en eventueele voorkeur. Groetjes, Ines