Bangs of pony’s zij helemaal terug!

Ik heb voor jullie enkele soorten bangs geselecteerd! Voor elk haartype en eender welke gelaatsvorm bestaat wel een specifieke pony.

Dus het excuus dat je niet zou staan met een pony gaat niet meer op!

Choppy, Tousled Bangs

Deze pony is perfect oneffen en met veel textuur geknipt. Deze pony geeft een French rock chick vibe aan je kapsel. Ideaal voor dames die houden van een georganiseerde chaotische look, zoals je die ook hebt bij een “shaggy Bob”.

Tip: Voor deze look heb je een goede droogshampoo nodig die je op je haarwortels spuit en nadien het haar met de handen in model duwt. Of voor de creatievelingen onder ons: de Dry Volume Paste of Volume powder van Eleven zijn echte toppertjes om deze look mee af te werken!

Type haar: ideaal is dat je wat slag in je haar hebt. De dikte  maakt niet zo veel uit bij deze look.

Gelaatsvorm: het staat prachtig bij mensen met een wat rondere gelaatsvorm maar ook dames met een ovaal of zelf vierkante gelaatsvorm komen hier perfect mee weg.

Lash-Skimming Bangs

Deze pony wordt heel zwaar gedragen tot over je wenkbrauw juist niet op je wimpers. Ik zou er persoonlijk zot van worden maar het is wel erg sexy!

Tip: heel mooi bij dames die hun haren vaak samen moeten dragen.

Haartype: je hebt best sluik haar.

Gelaatsvorm is hier een pluspunt, bijna iedereen kan hiermee weg, op voorwaarde natuurlijk dat je die lengte kan verdragen! Enkel de dames met een vierkant gezicht moeten zich goed laten begeleiden.

Side-Swept Bangs

Hier wordt de pony opzij gedragen. Let wel op dat je niet met een weerborstel zit of dat je haar vooraan niet heel erg naar voor groeit. Deze pony is al jaren in en naar mijn gevoel een beetje passé. Maar ben je eerder de persoon die niet van verandering houdt, dan kan je toch modieus de herfst door komen.

Tip: aan deze pony zal je altijd wel wat brushwerk hebben. Gebruik ook stylingsproducten die je haar omvormen zodat je pony mooi blijft hangen. Ik denk dan aan een Flex Shaping Hairspray of de Dry Volume Blast, beiden van Living Proof.

Gelaatsvorm: best is vierkant, diamant of rond. De dames met een ovale  gelaatsvorm dragen deze pony best niet.

Haartype: dit is dan wel weer een meevaller, alle diktes en texturen kunnen deze look aan!

Curtain Bangs

Deze pony is voor de dames die niet kunnen kiezen. De pony zal dik en vrij lang geknipt worden tot aan de neusbrug, zodat je hem perfect in verschillende stijlen kan dragen. Zo kan je hem op je voorhoofd dragen maar ook in de midden open laten vallen.

Tip: deze pony vraagt om geregeld bijgeknipt te worden.

Haartype: best stijl haar of haar met wat slag en niet te dik haar.

Gelaatsvorm: ideaal voor ronde of ovale gelaatsvormen.

Styling tip: brushen is een must! Ook het gbruik van een textuurspray is hier geen overbodige luxe. Tip: Full Dry Volume Blast van Eleven of I Want Body Texture Spray van Eleven zijn hier echte toppertjes.

Long, Piecey Bangs

Deze pony is ideaal voor dames die van voor aan de haargrens wat minder haar hebben. De pony kan dat zo geknipt worden dat het lijkt of je hebt meer haar.

Tip: gebruik een goede droogshampoo zoals Living Proof PHD Dry Shampoo om extra textuur en licht volume te creëren. De droogshampoo gaat ook vermijden dat je pony aan je voorhoofd plakt. Vermijd om er te veel stylingsproduvten op te kappen, less is more!

Haartype: niet geschikt voor dik haar of sterk krullend haar.

Gezichtvorm: kan voor iedereen!

Curly Bangs

Wie zegt er dat je met krullend haar geen pony kan hebben? Super vrouwelijke, zachte, romantische look voor de dames onder ons die hun krullen willen laten stralen. Ik ben fan, want de krul is terug in op mars!

Ook hier is het gebruik van een goed stylingproduct erg cruciaal. Dan denk ik aan Keep My Curl Defining Cream van Eleven Australia of de Curl Defining Cream van Living Proof. Als afwerking zou ik toch nog steeds iets gebruiken van een olie om de pluis te reduceren. De Instant De-Frizzer van Living Proof is hier echt een meerwaarde.

Thick and Blunt Bangs

Ik moet direct denken aan Cleopatra. De pony wordt hier zeer dik en heel recht gedragen. Hou je stijltang in de buurt want je zal deze geregeld nodig hebben om de pony mooi strak te houden. Gebruik stylingproducten met een warmtebescherming, bv: StyleLab T.B.D. van Living Proof

Haartype: enkel voor dik haar, bij fijn haar gaat de pony openvallen of beginnen te wippen.

Gelaatsvorm: alle gelaatsvormen behalve ovaal want de stijl maakt je gezicht nog smaller.

Thick, Mid-Length Bangs

Dit zijn de pony’s die zo worden geknipt om in de midden te dragen. Ik hou enorm van deze look. Je kan hem langer laten of juist voor een iets kortere versie gaan.

Tip: Gebruik zeker een textuurspray zoals I Want Body Texture Spray van Eleven Australia of Instant Texture Mist van Living Proof om je pony te brushen. Hij zal zo veel mooier vallen. Werk af met bijvoorbeeld een droogshampoo of de Full Dry Volume Blast en gebruik je vinger in plaats van een stijltang!

Gelaatsvorm: iedereen komt hier mee weg. Als je maar de juiste lengte kiest voor je gezichtvorm. Laat je adviseren door je kapper.

Long Airy Bangs

Is je haar fijner aan de zijkant? Kies dan voor deze soort pony. Hij wordt aan de zijkanten dikker en langer gehouden dan in het middenstuk. Ook hier kan je weer kiezen voor een goede droogshampoo om ervoor te zorgen dat je pony niet tegen je voorhoofd plakt.

Tip: gebruik een stijltang om te voorkomen dat je zijkanten gaan wippen.

Gelaatsvormen: hallelulja, we hebben een winnaar – deze staat iedereen mooi.

Short Bangs

De mini-pony’s staan perfect bij pixi-kapsels. Ze kunnen echt het verschil maken in de look van je pixi-kapsel. Zo kunnen ze je gezicht smaller doen lijken of je voorhoofd langer maken. Dus bij deze pony is het zeer belangrijk dat je het advies van je kapper volgt!

Long, Shaggy Bangs

Deze pony is al meer een bles te noemen. Hij begint aan je ooghoeken en eindigt op je jukbeen. Hij wordt momenteel vaak in een middenscheiding gedragen. Gebruik een stijltang of brush hem mooi, gebruik een stylingsproduct met textuur.

Gelaatsvorm: heel mooi bij ronde en ovale gelaatsvormen.

Haartype: elk haartype kan dit wel aan mits wat styling.

Long Face-Framing Bangs

Deze pony’s vallen op het eerste moment niet direct op omdat ze mooi zijn ingewerkt in het geheel. Wat maakt dat ze zeer subtiel gedragen kunnen worden. Ze omkaderen mooi het gelaat en geven je een “edgy” look. Vraagt weinig onderhoud en iedereen kan er wel weg mee. En ze zorgen er voor dat je straks nog steeds je haar in een staart kan steken of net wat plukjes uit je staart kan laten vallen.